Kosovni odpadki iz gospodinstev

Komunalno podjetje Ormož z majem 2013 uvaja nov sistem za zbiranje kosovnih odpadkov na poziv.

Do sedaj smo zbirali kosovne odpadke skozi celo leto v zbirnem centru in enkrat na leto od vrat do vrat, sedaj pa bomo zbirali kosovne odpadke skozi celo leto v zbirnem centru Dobrava in na poziv. Prejšnji sistem zbiranja kosovnih odpadkov ni bil najbolj uspešen, saj so razni naši predhodniki nastavljene odpadke razstavljali in odnašali. Prav tako so bili nastavljeni odpadki, ki niso spadali med kosovne odpadke. Nov način zbiranja kosovnih odpadkov bo omogočal lažje razvrščanje odpadkov in njihovo nadaljnjo obdelavo.

Nov način zbiranja je do uporabnikov prijaznejši, saj omogoča strankam odvoz kosovnih odpadkov takrat, ko le ti nastanejo. Vsakemu gospodinjstvu, ki je vključeno v reden odvoz odpadkov, pripada  enkrat na leto brezplačen odvoz kosovnih odpadkov. Vsako gospodinjstvo ima pravico do brezplačnega odvoza 2 m3 kosovnih odpadkov. Lahko pa gospodinjstva skozi celo leto brezplačno  prepustijo svoje kosovne odpadke na zbirni center Dobrava.

Naročniški sistem odvoza kosovnih odpadkov

Z majem 2013 uvajamo odvoz kosovnih odpadkov na poziv. Vsakemu gospodinjstvu, ki je vključeno v reden odvoz odpadkov, pripada  enkrat na leto brezplačen odvoz kosovnih odpadkov. Vsako gospodinjstvo prejme na zadnji strani položnice naročilnico, s katero se naročijo na odvoz kosovnih odpadkov. Naročilnica bo dostopna tudi na naši spletni strani. Izpolnjeno naročilnico lahko vrnete po pošti, elektronski pošti ali osebno na zbirni center Dobrava. Po prejemu vašega naročila, vas bomo obvestili o datumu odvoza vaših kosovnih odpadkov. Po uskladitvi termina z naročnikom bomo izvedla odvoz kosovnih odpadkov. Kosovne odpadke pustite na svojem zemljišču ob uvozu na javno cesto, kjer se pobirajo odpadki. Pripravite samo odpadke, ki ste jih napovedali, in sicer naj bodo pripravljeni do 6. ure zjutraj na dan odvoza. Ob odvozu je zaželena prisotnost naročnika.

Odvoz kosovnih odpadkov v večstanovanjskih objektih

Odvoz kosovnih odpadkov v večstanovanjski objektih je podoben, vendar gre v tem primeru za naročilo enega vhoda stanovalcev. Stanovalci enega vhoda izpolnijo naročilnice in se s predstavnikom vhoda dogovorijo, da nam posreduje naročilnice, ter se dogovori glede termina odvoza odpadkov.

Naročilnico lahko vrnete po pošti na naslov: Komunalno podjetje Ormož d.o.o. Hardek 21c, 2270 Ormož, ali e-mail: deponija@kp-ormoz.si, ali osebno na zbirni center Dobrava.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki: 02 741 06 65 ali 02 741 06 47 ali preko e-pošte: deponija@kp-ormoz.si .

 

Kaj so kosovni odpadki

Kosovni odpadki so odpadki, ki zaradi svoje velikosti, oblike ali teže niso primerni za prepuščanje v zabojnikih, posodah ali vrečkah za odpadke.

MED KOSOVNE ODPADKE IZ GOSPODINJSTEV UVRŠČAMO NASLEDNJE ODPADKE: MED KOSOVNE ODPADKE IZ GOSPODINJSTEV NE SODIJO NASLEDNJE VRSTE ODPADKOV:
– leseno pohištvo- oblazinjeno pohištvo in jogiji

– talne obloge, preproge

– bela tehnika, električni aparati,

– računalniki, monitorji

– svetila in senčila

– kopalniška oprema

– športna oprema, kolesa

– vrtna oprema

– različni kovinski odpadki

– mešani komunalni odpadki,- nevarni odpadki,

– zemlja, listje, veje,

– gradbeni odpadki,

– salonitna kritina,

– steklo

– ločeno zbrana embalaža,

– avtomobili in deli avtomobilov

– gume

– okna s stekli

 Povezave: