Upravljanje kopališč

Kopališka dejavnost v mestu Ormož je javnega značaja. Komunalno podjetje Ormož d.o.o. upravlja z Letnim kopališčem Ormož in Zimskim bazenom Hardek, ki se nahaja v prostorih Gimnazije Ormož. Ormoški bazeni so polnjeni z naravno ogrevano pitno vodo.

Letno kopališče Ormož, ki leži na robu grajskega parka že več kot 30 let obratuje v poletnih mesecih – od junija do konca avgusta. Kopališče vabi na rekreacijo in sprostitev v objemu narave vsak dan med 9.00 in 19.00 uro. Kopalcem sta namenjena športni in otroški bazen skupnih vodnih površin 430 m2.

Bazena sta polnjena z naravno pitno vodo, katera se ogreva s pomočjo solarne naprave. Bazen ormoškega kopališča pa ob petkih, sobotah in nedeljah ponuja tudi nočno kopanje. Za otroke, dijake, študente in upokojence nudimo tudi dodatne popuste in pestro gostinsko ponudbo.

Zimski bazen Hardek z vodno površino 112 m2 obratuje od novembra do aprila. V dopoldanskem času je bazen, polnjen z ogrevano pitno vodo, namenjen plavalnim tečajem osnovnošolskih otrok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ob petkih, sobotah, nedeljah in praznikih pa je bazen namenjen tudi ostalim uporabnikom. Zimski bazen poleg rekreacije nudi tudi sprostitev v finski savni ter dodatne popuste za otroke, dijake, študente in upokojence.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA