motena oziroma prekinjena oskrba z pitno vodo

Komunalno podjetje Ormož d.o.o. obvešča porabnike pitne vode, ki se napajajo iz vodnega stolpa Lešniški Vrh ( Lešnica, Spodnji Ključarovci, Gornji Ključarovci, Hranjigovci) da bo danes 30.6.2020 zaradi vzdrževalnih del na Javnem vodovodnem omrežju Ormož motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo predvidoma med 11.00 in 15:00 uro.
Prosimo za razumevanje!

Odprtje nove avtopralnice

V soboto, 13.6.2020, ob 8.00 odpira vrata nova samopostrežna avtopralnica, ki se nahaja v neposredni bližini semaforiziranega križišča ob glavni cesti Ormož-Središče ob Dravi. Ta dan bo od 08.00 do 20.00 možno uporabljati avtopralnico brezplačno.

Žetone bo možno kupiti na menjalnem avtomatu na lokaciji avtopralnice.

Vse uporabnike, ki bi želeli žetone kupiti z originalnim računom, pa prosimo, da pokličete na telefonsko številko 02-741-06-42 in se dogovorite za izdajo originalnega računa ter prevzem žetonov. Minimalna količina za nakup z originalnim računom je 50 žetonov.

Vljudno vabljeni!

IZPIRANJE HIŠNEGA VODOVODNEGA OMREŽJA V OBJEKTIH V JAVNI UPORABI

Zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča COVID-19, so v času razglasitve epidemije številne ustanove začasno zaprle svoja vrata. Posledično je prišlo do zastoja pitne vode v hišnem vodovodnem omrežju. Zastajanje pitne vode v hišnem vodovodnem omrežju lahko povzroči poslabšanje kakovosti pitne vode in potencialno nevarnost za zdravje ljudi.

Lastnikom in upravnikom objektov v javni uporabi, priporočamo, da pred ponovnim odprtjem dejavnosti izvedejo spiranje hišnega vodovodnega omrežja in pri tem smiselno uporabijo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje na naslednji povezavi.

 

 

Odlaganje odpadkov – zaščitne opreme

Ministrstvo za okolje in prostor sporoča, da odpadki osebe, ki kažejo znake bolezni koronavirusa COVID-19, vključno z materialom za enkratno uporabo, ki ga uporablja bolna oseba in njeni negovalci (na primer rokavice, robci in maske) ter, kadar je to primerno, osebna zaščitna oprema zdravstvenega osebja (v primeru obiska bolnika če to ni drugače urejeno), odložijo v plastično vrečko za smeti, nameščeno v prostoru. Plastično vrečko je treba tesno zapreti (zavezati, zalepiti) tako, da raztresanje vsebine odpadkov ni možno. Zaprto vrečo je treba nato odložiti v posodo za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov (črna posoda) in nikakor ne v zabojnike namenjene zbiranju ločenih frakcij odpadkov – biološki odpadki, embalaža iz plastike, kovin in sestavljenih materialov, ki se po sistemu od vrat do vrat zbirajo pri uporabnikih. Prav tako rokavice iz lateksa ali podobnih materialov, ki se uporabljajo za nakupe ali druge namene, niso embalaža in zato ne sodijo v posodo za embalažo (rumene barve).