Očistimo slovenijo

V soboto 15 septembra poteka poteka akcija očistimo Slovenijo,   v občini Ormož smo imeli že spomladansko akcijo, Občina Središče in Sveti Tomaž bosta sodelovali,   na ta dan  bomo imeli odprt Zbirni center Dobrava in zbrane odpadke tudi odpeljali, tam kjer se bodo zbiratelji organizirali.

15 september bo tako priložnost, da Sloveniji in svetu znova dokažemo, da zmoremo in znamo.

Tokrat tudi dolgoročno s poudarkom na preprečevanju nastajanja odpadkov in raznolikih skupnostnih aktivnosti za izboljšanje našega bivalnega okolja.

Kumunalno podjetje Ormož d.o.o. bomo delili zaiteresiranim vreče in zbrane odpadke tudi odpeljali. Akcija ni namenjena odvozu azbestnih odpadkov od hiš, ker nekateri to zelo radi izkoristijo.

Še obvestilo imetnikom odpadkov: pri izvajanju odvozov odpadkov opažamo, da nekateri še vedno odpadke nastavijo ob posodi razne vrste odpadkov, v kateri ne spadajo.

Odvoz odpadkov na prireditvah

Organizatorje raznih prireditev v občinah prosimo, da si za prireditve zagotovijo tudi sistem ravnanja z odpadki in to pravočasno.   Glede na obseg prireditve si naj zagotovijo posode, vreče ali kontejner veliki,   zagotovijo sortiranje in ločeno zbiranje odpadkov in po prireditvi se dogovorijo za odvoz odpadkov.

Zadnji primer, da so en teden ostali odpadki po prireditvi v mestni grabi Ormož, vreče so raztrgali cigani, skratka nered, katerega si organizatorji prireditev ne smejo dovoliti.

 

Prejemanje računov po elektronski pošti

Spoštovani uporabniki komunalnih storitev!

V Komunalnem podjetju Ormož smo v sklopu nadgradnje programske opreme za obračun storitev omogočili dodatno funkcionalnost in sicer pošiljanje računov po elektronski pošti. Prejem računa po elektronski pošti predstavlja hitrejši, sodobnejši in okoljsko varnejši način prejemanja računa. S prejemanjem računov po elektronski pošti uporabniki naših storitev ne boste imeli nobenega stroška. Za prejemanje računov po elektronski pošti nam morate posredovati soglasje, ki je priloga tega obvestila. Obrazec za prijavo ali odjavo bo vedno dostopen tudi v meniju obrazci.

Čistilne akcije

Ohranimo okolje čisto in lepo, zato spodbujajmo in se zahvaljujemo vsem kateri se udeležijo čistilnih akcij, nekaj utrinkov od čistilne akcije Turističnega društva Sodinci, vabimo da slikovno gradivo pošljejo na email: odpadki@kp-ormoz.si   tudi drugi udeleženci, da jih objavimo na spletu.

 

Utrinki iz čistilne akcije Sodinci